20, 21 en 22 mei 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Maritime Industry 2024: Marflex wint Innovatie Award met Smart Pumping system

Marflex

GORINCHEM – MarFlex is een Nederlands bedrijf en onderdeel van Taiko Holdings. Met meer dan 40 jaar ervaring in de maritieme industrie lopen we voorop in innovatie, met een speciale focus op elektrisch aangedreven 

pompsystemen en oplossingen. Gezien de groeiende verantwoordelijkheid van de maritieme sector om milieubewuster te opereren, zet MarFlex zich in om oplossingen te bieden die deze inspanningen ondersteunen.

Om deze doelen te bereiken, omarmt MarFlex de “Pumping for Life” filosofie. Deze filosofie draait om drie kernwaarden:

  • Energiebesparing: De producten worden ontworpen om de hoogst mogelijke efficiëntie te bereiken, met het milieu in gedachten;
  • Langere levensduur: MarFlex-producten zijn ontworpen om langdurig mee te gaan en optimaal te blijven presteren;
  • Veilige werking: De producten zijn ontworpen om veilig te bedienen te zijn en weinig onderhoud te vereisen, ten gunste van de mensen die dagelijks met het apparatuur werken.

MarFlex levert een breed scala aan innovatieve producten en diensten. Dit omvat, maar is niet beperkt tot:

ATEX-gecertificeerde apparatuur en personeel:

MarFlex-producten zijn ATEX-gecertificeerd, wat garandeert dat de systemen voldoen aan de strenge veiligheidsnormen die klanten verwachten. Medewerkers worden ook opgeleid in ATEX-veiligheid, van verkoop en service tot aan onze ingenieurs en projectmanagers. Daarnaast biedt MarFlex trainingen aan in het gebruik van MarFlex-apparatuur op vier locaties wereldwijd.

MarFlex Deepwell Pump

Elektrisch aangedreven Deepwell-Pompen:

De Deepwell-pompen van MarFlex zijn krachtige en efficiënte pompsystemen die in staat zijn om een breed scala aan vloeibare ladingen te verpompen. De pompen zijn ontworpen om zowel producten op oliebasis als verschillende chemische producten te verwerken. Dankzij het gebruik van moderne elektromotoren zijn deze pompen tot 20% efficiënter dan vergelijkbare hydraulisch aangedreven systemen. MarFlex biedt daarnaast verschillende diensten om het bedienen en onderhouden van deze pompen te ondersteunen.

De Deepwell-pompen kunnen onder andere de volgende vloeistoffen verpompen:

  • Oliegebaseerde producten
  • Chemische producten

Smart Pumping System:

Het MarFlex Smart Pumping System is een innovatief systeem dat is ontworpen om de werking van elektrisch aangedreven pompen tijdens elke fase van de operatie te optimaliseren, waardoor meerdere tanks op een schip met vloeibare lading gelijktijdig en automatisch kunnen worden gelost. Dit systeem won in 2023 de ‘Schuttevaer Award’ en werd verkozen tot winnaar van het ‘Innovatieplein op Next Level’ evenement tijdens de Maritime Industry 2024 beurs.

In lijn met de “Pumping for Life” filosofie levert MarFlex’ Smart Pumping System aanzienlijke energiebesparingen op, met getest resultaten van tot wel 40% energiebesparing en een geschatte CO2-reductie van 100.000 kg per jaar. Het systeem versnelt ook de losoperatie, wat de levensduur van de pompen vergroot. Aangezien het systeem de werking van de pompen automatiseert, vermindert het ook de onderhoudsrisico’s voor de scheepsbemanning.

Dit systeem is zeer flexibel en kan worden geïntegreerd in nieuwe schepen of achteraf worden ingebouwd in bestaande schepen die al zijn uitgerust met MarFlex Deepwell-pompen. Het kan ook worden aangepast om gebruik te maken van hernieuwbare energie van het elektriciteitsnet aan wal tijdens losoperaties, zodat het systeem makkelijk kan inspelen op de behoeften van de klanten. 

Artikel door: Marflex

Scroll naar top